De heere Schouten is te bespreken voor een tochtje naar uw eigen wensen.   Spelregels voor "Uitje op maat"

 
Open Monumentendag 2020.
Er zullen geen monumenten en monumentale tuinen open zijn. In dit boekje staat een wandeling beschreven van ongeveer twee kilometer op de Open Monumentendagen  12 en 13 september. Natuurlijk kan de wandeling ook op een ander moment.


Wij kunnen niet voldoen aan de 1.5 meter regel (vanwege Covid-19) dus varen wij dit gehele seizoen niet.

Opening vaarseizoen door BO de omroep van de Bollenstreek/Rose Marie Keijzer.

Een rondje wandelen om het Joppe. Een overtocht met het voetveer, de antieke salonboot De heere Schouten is een leuke afwisseling tijdens een wandel- of fietstocht door het recreatiegebied Koudenhoorn aan de Kagerplassen in Warmond. De veerpont vertrekt vanaf Koudenhoorn (2) in Warmond. Vandaar vaart de pont naar de steiger bij de Zwanburgerpolder (3), vervolgens haalt het voetveer u aan het einde van de wandeling over de Boezemkade weer op en zet u af op De Tengnagel  (4) waar u de Zwanburgerroute kunt vervolgen. Opstappen kan alleen zonder fiets en hond. Helaas is de wandelroute niet rolstoel-vriendelijk. De totale lengte van de route is ca. 7 km - 2 uur. Ook is het mogelijk de route te beginnen op de Tengnagel/Strengen (4) en dan route in tegengestelde richting te lopen. (Even bellen naar "De heere Schouten" de schippers zien u niet) Telefoon nummer van "De heere Schouten"  is 0623375662 (Niet voor boekingen Uitje op Maat)

 

Foto Henk Keijzer

Foto Henk Keijzer

 

 

(klik op foto voor vergroting, het Joppe gedeelte van de Kaag)

Routebeschrijving is verkrijgbaar bij het VVV
Gemeentehaven 3 2361 CM Warmond
Of via deze site te downloaden
Horeca: in Warmond en Kiosk op Koudenhoorn
Honden en Fietsen: kunnen niet mee
Markering: ANWB

JoppeHet kan voorkomen dat de salonboot door sterke wind een aantal steigers niet kan bereiken. Voor uw eigen veiligheid en die van de bemanning, gaat de boot dan uit de vaart. Voor een vervangende wandelroute kunt u in dat geval terecht bij de VVV aan de Gemeentehaven 3. Telefoon 0713010631