Vaartijden

AprilVrijdag, zaterdag en zondagOpstaptijd 10 tot 16.00 uur, varen tot 16.30 uur
Mei-SeptVr-za-zo en woensdagOpstaptijd 10 tot 16.00 uur, varen tot 16.30 uur
OktoberZaterdag en zondagOpstaptijd 10 tot 16.00 uur, varen tot 16.30 uur

Feestdagen als op zondag

Passagiers betalen voor het overzetten van en naar de Zwanburgerpolder contant 2 euro. Kinderen onder 8 jaar varen gratis mee. Fietsen en honden mogen niet aan boord.

Onze reguliere opstapplaats is de steiger op Koudenhoorn in het centrum van Warmond. Het adres is: Koudenhoorn 3, 2361 CP Warmond, zie kaartje hieronder. Ook kan worden opgestapt aan de overzijde van ’t Joppe op het schiereiland Tengnagel nabij de Leidse Merenwijk. Wilt u daar vertrekken dan altijd bellen naar: De heere Schouten 06-23375662.

Opstapplaats Koudenhoorn

U bereikt dit opstappunt op Koudenhoorn vanaf de Warmondse Gemeentehaven tegenover het Jan Steenhuisje : adres : Gemeentehaven 3 , 2361 CA Warmond.
Daar is een parkeerterrein, de rondvaartboten vertrekken er en daar is ook de VVV, adres: Gemeentehaven 3 2361CM Warmond. De Gemeentehaven is met het openbaar vervoer goed bereikbaar (bus 50 vanaf Leiden Centraal, halte Sweilandstraat). Vanaf het parkeerterrein en de VVV aan de Warmondse gemeentehaven loopt u over de voetgangersbrug het eiland Koudenhoorn op. Over de brug houdt u op de splitsing links aan (maar niet direct naar de passantensteigers in de Leede) en loopt naar de volgende splitsing: daar rechts aanhouden. Aan uw rechterhand ziet u een weiland met een schuur en (meestal) beesten.
De volgende splitsing : links af en dan richting water (dat is ’t Joppe) naar Brasserie Coazy, waar u voor of na de wandeling -genietend van het uitzicht over ’t Joppe- een kop koffie (of wat anders) kunt drinken en eten. Tegenover Coazy ligt -in de zomer beetje achter het riet- de steiger waar de oude notaris- of salonboot De heere Schouten vertrekt. Het kan zijn dat De heere Schouten er niet ligt en dat u haar ook niet ziet op de plas. Dat komt omdat het voetveer voor de wandelaars meerdere steigers aandoet die u niet allemaal kunt zien. Even wachten dus; even bellen kan/mag natuurlijk ook: 06-23375662.

De heere Schouten aan de steiger op Koudenhoorn

Opstapplaats Tengnagel aan het Joppe

Ook kan worden opgestapt aan de overzijde van ’t Joppe op het schiereiland Tengnagel (zie foto hieronder) nabij de Leidse Merenwijk. Deze landtong ligt aan de Noord Oost kant van de Merenwijk in Leiden aan de Oost kant van ’t Joppe tussen De Zijl en ’t Joppe in.

De route naar Tengnagel : in de Merenwijk de wijk Zijlwijk Noord ingaan via de Vossemeerlaan, dan Ambrosiadal, dan Ixia dal en naar het Rozenpad. Dan op het Rozenpad naar het Noorden en de Broekpolder nemen. Op dat Broekpolder(pad) de brug over naar de lange landtong (Noord Oost) Tengnagel. In het midden aan ’t Joppe ligt de steiger voor De heere Schouten. Het kan zijn dat De heere Schouten er niet ligt en dat u haar ook niet ziet op de plas. Dat komt omdat het voetveer voor de wandelaars meerdere steigers aandoet die niet allemaal in het zicht liggen. Even wachten dus; even bellen kan/mag natuurlijk ook: 06-23375662. 

de Heere Schouten bij de steiger op de Tengnagel

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com